Render پلتفرمی است که به کاربران اجازه میدهد تا قدرت پردازش گرافیکی (GPU) استفادهنشده دستگاههای خانگی خود را برای کمک به رندر گرفتن پروژههای گرافیکی سنگین ارائه کنند.
کاربران در ازای ارائه قدرت پردازش گرافیکی خود، توکن رندر (RENDER) را که ارز بومی شبکه Render است، دریافت میکنند. این پروژه با ایجاد شبکهای همتابههمتا (P2P)، بستری را فراهم کرده تا مردم از قدرت محاسباتی ارزان و کارآمدی بهره بگیرند و فرایندهای سنتی رندر گرفتن و استریم محیطهای سه بعدی و سایر جلوههای بصری را ساده کنندشبکه رندر که در ابتدا در سال ۲۰۰۹ توسط جولز اورباخ (Jules Urbach)، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت OTOY طراحی شد، اولین فروش عمومی توکن خود را در اکتبر ۲۰۱۷ برگزار کرد و سپس از ژانویه تا می ۲۰۱۸ وارد دوره فروش خصوصی شد. در طول فروش خصوصی، کاربران اولیه به تستنت بتای RNDR پیوستند، جایی که اپراتورهای نود بتا و Creator های بتا با تیم شبکه رندر همکاری کردند تا شبکه را توسعه داده و آزمایش کنند.
سرانجام شبکه رندر در 27 آپریل 2020 به صورت عمومی راهاندازی شد و روز ۲ نوامبر ۲۰۲۳ هم توکن RENDER در بازار عرضه شد.
تیم اصلی شبکه رندر، با پشتیبانی شرکت مادر OTOY.Inc در شهر لس آنجلس کالیفرنیا مستقر است، اما اعضای تیم در سراسر جهان پراکنده هستند. RENDER از حضور هیئت مشاوران برجستهای مانند آری امانوئل (همبنیانگذار و هممدیرعامل WME)، جیجی آبرامز (رئیس و مدیرعامل تولیدات Bad Robot)، مایک وینکلمن (بیپل) و برندان آیک (بنیانگذار و مدیرعامل نرمافزار Brave و BAT) بهره میگیرد و هدف آن، پر کردن شکاف بین وضعیت امروز حوزه گرافیک و آینده مجازی است.
ارز RENDER چه مشکلی را برطرف میکند؟
در جهان امروز، پردازندههای گرافیک ابری متمرکز قادر به پاسخگویی به تقاضا قدرت محاسباتی نیستند و این منجر به افزایش قیمت و کاهش دسترسی شده است. دراینبین شبکه ارز دیجیتال رندر قصد دارد همین مشکل محدودیتهای زیرساخت محاسباتی جهان را برطرف کند.
پلتفرم Render قصد دارد اشخاص یا پروتکلهای خواهان قدرت پردازشی (که به آن کریتور (Creator) میگوید) را به منابع قدرت پردازش گرافیکی (اپراتورهای نود خود) متصل کند.
این بدان معناست که سازندگان و برنامهها از طریق این پلتفرم میتوانند به راحتی قدرت GPU دیگران را برای رندر گرافیکهای با کیفیت بالا یا آموزش مدلهای هوش مصنوعی، با قیمتی به مراتب پایینتر از سرویسهای پردازش ابری متمرکز، اجاره کنند.
این امر باعث شده است که شبکه رندر به یک پروتکل مهم در هر دو حوزه DePIN، جایی که استودیوهای بزرگ در جریان تولید خود از شبکه رندر استفاده میکنند، و همینطور حوزه هوش مصنوعی تبدیل شود.
پروژه ارز دیجیتال رندر چگونه کار میکند؟
شبکه رندر به صاحبان کارتهای گرافیک (GPU) فرصتی میدهد تا از طریق ارائه قدرت محاسباتی خود به کریتورهایی که به دنبال منابع رندرینگ هستند، از کارتهای گرافیک بلااستفاده خود کسب درآمد کنند. به طور خلاصه، شبکه رندر به صاحبان کارتهای گرافیک اجازه میدهد تا قدرت پردازشی کارت گرافیک خود را به سازندگانی که به قدرت اضافی نیاز دارند، اجاره دهند.
شیوه کار ارز دیجیتال RENDER به این صورت است که ابتدا کاربر اول قدرت پردازش خود را برای اجاره در پلتفرم میگذارد و کاربر دوم درخواستی برای پردازش ثبت میکند. این پروژه در ابتدا بر روی شبکه اتریوم ساخته شده بود، اما بعدها از این بلاک چین مهاجرت کرده و از یک توکن ERC-20 به یک توکن SPL بلاک چین سولانا تبدیل شد.
مزایای ارز دیجیتال رندر چیست؟
بااینکه رندر یک پروژه تقریباً نوپا و کمتر شناختهشده است، توانسته شرکتهای بزرگی را به سمت خود جذب کند. این موفقیت بزرگ و زودهنگام به مدد مزایایی است که رندر را به پروژهای خوشآتیه تبدیل کرده است. این مزایا عبارتند از:
مقیاسپذیری رندر
سازندگانی که از شبکه رندر استفاده میکنند، به قدرت پردازشی کارت گرافیک بر اساس تقاضا دسترسی دارند و میتوانند به اندازه مورد نیاز برای کار خود، قدرت کارت گرافیک اجاره کنند. با توجه به گزارشها، تعداد کارتهای گرافیک موجود در شبکه رندر از شبکههای آمازون و گوگل هم بیشتر است. بنابراین میتوان گفت که کریتورها در شبکه رندر، به یک سیستم تأمین قدرت پردازشی کارت گرافیک با مقیاسپذیری نامحدود دسترسی دارند.
حریم خصوصی و امنیت
از آنجایی که شبکه رندر پروژههای مختلفی از افراد مستقل گرفته تا استودیوهای شناخته شده جهانی را انجام میدهد، اقداماتی را برای حفاظت از حریم خصوصی کریتورها و داراییهای موجود در شبکه انجام داده است. این اقدامات شامل رمزگذاری تمام داراییها، محدود کردن ذخیرهسازی داراییهای فردی به مدت کوتاه و واترمارک کردن فریمهای جداگانه برای اطمینان از پرداخت قبل از دانلود صحنهها است.
آینده ارز دیجیتال رندر
پروژه رندر جزو معدود پلتفرمهایی است که از همین حالا با شرکتهای بزرگ همکاری میکند و این اعتبار و آینده هیجانانگیز این ارز دیجیتال را نشان میدهد. مثلاً چندی پیش Google Cloud اعلام کرد که با ارز رندر همکاری خواهد کرد تا یک ابررایانه GPU A3 بسازد که انقلابی در هوش مصنوعی و تولید محتوا ایجاد کند.
یا در مثالی دیگر، محصول متصل به شبکه Render در طی یک رویداد اپل به نمایش گذاشته شد و موارد استفاده آن را توضیح دادند. اکنون صحبتهایی در میان است که اپل ممکن است با پروژه رندر همکاری کند. مایکروسافت و گوگل در حال حاضر با Render کار میکنند. رندر پتانسیل تبدیل شدن به یک پروژه بزرگ در آینده را دارد. در حال حاضر هیچ رقیبی در این بخش وجود ندارد که بتواند رندر را به عقب براند، اما چه کسی میداند در آینده چند پروژه مشابه به وجود خواهند آمد؟
شما هم نظر خود را درباره ارز دیجیتال رندر و آینده ارز RENDER برای ما بنویسید. اگر سوال یا مشکلی هم درباره تبدیل RNDR به RENDER دارید، میتوانید در زیر این مقاله با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.
دیدگاه ها
هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است